Byt tak i samband med din renovering

Är det dags för renovering av villan? Då ska du överväga att samtidigt byta tak. Väljer du ett papptak har du inte en lika stor kostnad som när du väljer betong eller tegel. Läs mer om varför du ska välja papptak här!

En renovering av bostaden innebär mycket stök och att leva en viss tid i en ganska rörig miljö. Av den anledningen är det vettigt att lägga upp en noggrann plan för att göra den tiden lättare att uthärda. Trots allt är det ju riktigt roligt att få till ett uppdaterat hem, eller hur? Genom att planera projektet kan du se över andra delar som kanske också behöver åtgärdas – taket, exempelvis.

Taket en viktig del av huset

Takets skick är otroligt viktigt för att det plötsligt inte ska uppstå läckage med stora följder för hela bostaden. Dock är ett byte av tak generellt sett en dyr historia – beroende på vilken variant du väljer, det vill säga. Satsar du på ett papptak Stockholm har du en helt annan prisbild än om du väljer ett tak av betong, plåt eller tegel. Anledningen är det billigare materialet samt att papptaket är lättare och snabbare att lägga än andra varianter. Papptak, som funnits ändå sedan slutet av 1700-talet, passar på flertalet varianter av hus och är särskilt väl lämpat till hus med platta tak eller som har en låg lutning.

Andra fördelar med papptak:

  • Det hjälper till att isolera huset både sommar som vinter, så att värmen håller sig kvar under den kalla årstiden och borta under sommaren.
  • Papptak är ett lätt material som inte gör taket onödigt tungt. Detta ger en mindre påfrestning på husets konstruktion.
  • Dessutom är papptak otroligt snyggt!

Viktigt att tänka på vid renovering av tak

Precis som vid all annan renovering är det viktigt att anlita en pålitlig firma för att utföra jobbet. Ta gärna flera offerter, men basera inte ditt val enbart på priset – det är viktigare att arbetet blir väl utfört. All form av takläggning kräver ett stort kunnande för att garantera ett tak med lång livslängd och utan obehagliga överraskningar. En duktig takläggare vet vilket material som ska användas och – framförallt – hurdet ska användas på bästa sätt.