Gör ditt hushåll klimatsmart

Klimatet är ett ämne som ständigt är på tapeten och alla måste vi dra vårt strå till stacken för att ta hand om vår omgivning. Våra hem och vårt leverne kan vara riktiga miljöbovar och därför bör du kolla över hur du lever och ta aktiva beslut för att förändra. Det kan till exempel vara hur huset värms upp och att minska familjens matsvinn.

Ditt hem påverkar klimatet en hel del men detta går att påverka och dra ner på ganska mycket. Du kan till exempel se över hur huset värms upp. Genom att installera en Bosch värmepump som säljs hos Luftia får du ett mer klimatsmart uppvärmningsalternativ för ditt hus.

Så gör du för att leva klimatsmart i vardagen

köttTransporter är en riktig miljöbov och här kan du tänka till för att försöka minska detta så mycket som möjligt.

”Våra transporter utgör ungefär en tredjedel av de totala utsläppen i Sverige” enligt Naturvårdsverket.

Detta är framförallt bilar och lastbilar som släpper ut avgaser. Kan du ställa bilen ibland och istället ta cykeln eller kommunaltrafiken till jobbet gör du mycket gott för miljön. Även flyg gör väldigt stora klimatavtryck så försök att inte resa alltför mycket.

En annan sak du kan tänka på är att minska ditt köttätande. Försök att införa att familjen har några dagar i veckan då ni äter vegetariskt. Om ni ska äta kött bör du vara noga med att det kommer från Sverige och gärna närproducerat.

Vårt sista tips för att leva miljövänligt är att handla mindre. Detta gäller framförallt kläder och inredning. Om det är något du behöver kan du handla på second hand för att inte bidra till nyproduktion.