Ta hand om din pool på ett miljövänligt sätt

Att bygga en egen pool i trädgården har blivit allt mer populärt, framförallt nu under coronatider när man inte kan åka utomlands på samma sätt som man har gjort tidigare. När du väl har satsat på att bygga din egna pool behöver du ta hand om den på rätt sätt för att den ska hålla länge framöver och för att inte slita på miljön.

En egen pool är något många drömmer om och nu kan din dröm bli verklighet. Installera en utomhuspool från svenskabadtunnor.se och låt nästa sommar bli den bästa sommaren någonsin. Gör som många andra har gjort under coronaåret och investera i en härlig pool så behöver familjen inte längre åka utomlands.

Rengör din pool miljövänligt

Little,Kids,Swimming,In,Pool,Underwater.En pool behöver rengöras för att undvika saker såsom algbildning och dåligt vatten som kliar i ögonen. När du rengör poolen kan det vara bra att tänka på att använda rätt typ av medel som är skonsamma för miljön.

” För att hålla poolen ren krävs att du har ett redigt reningsverk med poolfilter och att du regelbundet rengör manuellt.” Säger Villalivet.

Att bada i rent vatten gör sommaren mycket trevligare och du håller vattnet rent med några olika rengöringsmedel. Klortabletter kan du lägga i poolen cirka en gång i veckan. Klorfri rengöring kan du lägga i poolen för att undvika algbildning och skimmer hängs över poolkanten för att rensa bort skräp såsom löv och pollen. Kolla även PH Balansen i poolen då och då för att undvika att material och utrustning i poolen ska ta skada. Det viktigaste är att regelbundet ta hand om poolen för att vattnet ska hålla sig fint och poolen ska hålla länge framöver.